25 november 2010

Leva lilla loppan.

 

Vem bestämmer egentligen när man är normalviktig? Jag väger 62 kg till mina 158 cm, min målvikt! Förmodligen kommer jag förlora lite till eftersom jag tränar som jag gör, men jag bygger så mycket muskler också, så det vägen förmodligen ganska jämt upp. Enligt BMI (som jag bara ser som en rolig grej, inget man ska gå efter) så ligger jag iaf på normalviktig-skalan, men låt säga, att jag förlorar överskottsfettet som finns på min kropp och omväxlar det till muskler, går upp två kilo, och är mer slim än innan jag byggde muskler, och vägde 62, är jag överviktig då? Det funkar inte riktigt det där med BMI, tänk på det! Ni måste ta hänsyn till vad som faktiskt är muskler också.

Att synda på helgerna är för mig och Alexander en självklarhet, vi brukade vara duktiga på att bara synda en dag på helgen, men senaste helgerna har det taggat ur lite och vi har syndat både fredag, lördag ibland, fy på oss! En dag i veckan ska vara syndar-dag, inte två eller tre! Syndar man två eller tre dagar i veckan betyder det faktiskt att man har syndat ungefär 1/3 av de dagar som en vecka är. Nej, det får räcka med en dag att leva lilla loppan på! Då slipper både Alexander och jag det där dåliga samvetet som gnager ibland på måndagarna när man känner att man måste förbränna fettet man stoppat i sig istället för att bara kunna köra på med muskelbyggandet.

Nu ska jag sticka och hämta Karl på jobbet! Hej då skolan. Hej kylan, blåsten och snön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

window.setTimeout(function() { document.body.className = document.body.className.replace('loading', ''); }, 10);