12 oktober 2010

Min vikthistoria

 

Insåg att jag inte riktigt följt den röda tråden som jag tänkt mig från början, det här ska framförallt vara en vikt och livsstilsblogg! Ni har inte riktigt fått höra min historia. Så jag tänkte ta den nu.

I hela mitt liv har jag vägt för mycket, i december 2009/Januari 2010 fick jag nog, den 4e januari började jag banta. Då följde jag ett schema, med bestämt mat som jag skulle äta. Min startvikt, den 4e januari, låg på 103 kg till mina ynka 158 cm.

En månad senare hade jag gått ner mina första 12 kg’n. Det var en otrolig känsla att se vikten minska, och att gå under 100 sträcket på så kort tid. Vikten fortsatte rasa och den 19 maj vägde jag 75 kg, 12 kg mer än idag. Det är de sista 10-12 kilona som har varit de svåraste, det har gått sakta, och det gör mig inte så mycket egentligen, för så länge vikten inte börjar gå uppåt igen är jag nöjd. Jag trodde aldrig att jag skulle gå ner mer än 20 kg, så att ha gått ner 40 kg är för mig fortfarande ofattbart. Jag har flera flera gånger fått frågan om jag har opererat mig, och folk kan verka väldigt skeptiska när jag svarar “Nej.” Men det är så det är, jag har gjort det helt på egen hand, med stöttning av nära och kära, och det känns bra, att dessutom kunna inspirera andra till att vilja förändra sitt liv till det bättre, det är otroligt roligt och hedrande att folk där ute vill ha hjälp av lilla mig. Idag står jag ganska still i min vikt, men det går fortfarande lite nedåt, och som jag skrivit här tidigare, min målvikt är snart nådd. Jag känner att det är min uppgift att hjälpa andra med samma problem som jag själv haft, jag vet hur svårt det kan vara, och hur gärna man vill ha någon man kan fråga ibland!

Jag är här för ER skull. Så ta för er av mig, jag hjälper er gärna med det jag kan.

11 kommentarer:

 1. Hur äter man rätt?. Hur äter du för att gå ner i vikt?. hur mycket gymmar/Motionerar du i veckan?.. och kan du ge några tips för att hålla motivationen på topp?

  SvaraRadera
 2. Vad duktig du är! Jag blir varm i hjärtat när jag hör vilken bredrift du klarat av!! IMPONERANDE! :-)

  SvaraRadera
 3. Skriv gärna ditt schema du hade alldeles i början av resan och hur det är nu. Punkt och pricka!

  SvaraRadera
 4. Wow, vilken resa. Så sjukt häftigt! Blir så enormt inspirerad! Hur har du lagt upp allt? Hur mycket träning, vilken träning, vilken mat osv? Vill gärna veta!! Väger själv just nu 110 kilo typ, och vill gå ner till 80 (176 cm lång är jag) och jag är 22 år. Skulle behöva lite mer inspiration! =)

  KRAM!

  SvaraRadera
 5. Oj!!! Vad duktig du är, jag blev otroligt imponerad. Jag vet hur svårt det är då jag kämpar med 30 kilos övervikt. Skulle bli jätte glad om du har lust att dela med dig av tips och råd. Stor kram till duktiga du :)

  SvaraRadera
 6. hej. gud vad duktig du är :) tänkte fråga dig om lite tips :) ja är också 19 år och väger 96 kg. jag är galen i chips hur gör man? ja vill verkeligen inte vara såhär längre de är jobbigt att hitta dom rätta kläderna så de inte ska se försmått ut. snälla har du några tips ? :)

  SvaraRadera
 7. åh gud vad duktig du är, jag är 22 och är överviktig och jag har försökt gå ner i vikt men det är så svårt för jag är en sån gottegris hihi.

  SvaraRadera
 8. Gör det enkelt för er! Sluta äta kolhydrater. Läs om Paleolitisk kost, ingen konstig mat, ät dig mätt varje måltid och må mycket bättre på alla sätt. Lycka till!

  SvaraRadera
 9. Grattis till lyckade viktnedgången, och förhoppningsvis en lyckad fortsättning! Min bästa vän som jag har min blogg ihop med tipsade om din blogg. Jättekul att läsa om andras framgång! =) För oss går det sakta men säkert ned i vikt, och för min del väntar en gastric bypass någon gång i sommar/höst. Men det hindrar mig inte att försöka på egen hand först! Hoppas du kommer in på bloggen o kollar lite =) Ha det bra!!

  SvaraRadera
 10. Hej! =)
  Jag vill ochså gå ner i vikt typ bara 10 kilo.Du har gjort jätte bra jobb med att gå ner i vikten :). Men jag vill gärna hör hur du gör som till exempel hur äter du mat och hur tränar du.....?
  kontakta mig (sweetdream-2010@hotmail.com) tack! =) har en trevlig liv!

  SvaraRadera
 11. Hej!
  Vill bara säga att jag tycker att det är otroligt starkt av dig att ta tag i det så som du gjorde. Själv har jag försökt ett par gånger och kanske lyckats gå ner 2-4 kg men sen går vikten upp igen o man blir frustrerad och slutar bry sig :( men jag blir så otroligt imponerad av att du klarade av att gå ner så mycket på så kort tid och jag måste säga att det motiverar mig att gör ett nytt försök :)
  Hoppas du har det underbart :)

  SvaraRadera

window.setTimeout(function() { document.body.className = document.body.className.replace('loading', ''); }, 10);