12 oktober 2010

Knasig kväll!

 

Ikväll skulle jag iväg och gymma som vanligt, skulle träffa Linda på sporthallen 18.45, men hon dök inte upp för ens lite senare, gick ner och började själv, men tappade peppningen helt och hållet. När Linda kom hade jag ingen lust att göra något alls, så den här kvällen blev det klent med träning. Men jag misströstar inte, kroppen måste få vila ibland den också.

Hade fått några nya frågor idag, jätteroligt! Tänkte besvara dem så gott jag kan nu Ler

Hur äter man rätt? Och vad äter du för att gå ner i vikt?

Måste säga att jag tyckte det här var en väldigt svår fråga, det varierar lite från person till person. Men att äta rätt för mig innebär mycket mycket bär och frukt och sallad. Lite fullkorns ris och fullkornspasta till maten jag äter på kvällen, som kan vara allt från Tikki Masala till olika slags grytor. Men mestadels äter jag bara grönsaker istället för ris/pasta, men de gånger jag äter ris/pasta till så är den övervägande delen ändå grönsaker. Till frukost äter jag ofta smoothies. Mellanmålen varierar mellan äpplen, satsumas, rädisor och en massa andra go’ saker!  Efter träningar äter jag även då smoothies. (Smoothies är min stora kärlek till frukost/kvällsmål!)

Det jag även gör är att jag äter ca 5 gånger om dagen, jag äter var tredje timme och inte efter 20.00 om det inte är efter träning.

 

Hur mycket gymmar/motionerar du i veckan?

Jag gymmar el. motionerar på annat vis minst 5 gånger à 1 timme i veckan, jag går ofta på gruppträningar på sporthallen. På måndagar tränar jag ibland två gånger, en gång på morgonen innan skolan och en gång på eftermiddagen/kvällen.

Min träning består mycket av konditionsträning blandat med styrketräning av olika slag. Mycket magträning.

I början av viktnedgången var dock promenader och simning de enda träningsformer jag använde, dock i stora mängder.

 

Och sist men inte minst;

Hur håller man motivationen uppe?

Ännu en klurig fråga! Men min motivation var att jag varje gång jag tappade den var att "Motionerar du nu så blir resultatet på vågen större på vägdagen!” “Varje tugga tårta är ett steg längre från drömmen” och en massa andra peppande tankar som gjorde att kämparglöden återkom! Det behövs stora mängder självdisciplin och behärskning för att gå ner i vikt. Men jag har sagt det förr och säger det igen, min viktnedgång var det enklaste jag någonsin gjort – för att jag gjorde det för min egen skull och för att jag bokstavligt talat gett mig f**n på det!

Andra saker som kan peppa är att man kan titta på bilder av sin drömkropp, och tänka att “Jag MÅSTE fortsätta för att komma dit!”

Tankar som “Men jag kan inte, jag klarar inte det där, sådär duktig kan inte jag vara” ska brännas! Så fort de dyker upp i ditt huvud, vänd dem till positivitet! “Jag KAN! Jag klarar det här! Jag ÄR såhär duktig!”

Det finns ingen som vet precis hur du känner, förutom du, så den bästa källan till peppning är du och din egna självdisciplin!

 

Har även fått en förfrågan om att skriva upp mitt schema som jag följde första månaden. Det kommer så småningom, men det är ganska mycket att skriva över på datorn och jag måste få lite tid över för att göra det. =)

 

Här är en av våra gullungar, Lejonel!

DSC_0519

1 kommentar:

  1. Men om man faktiskt inte kan, om man verkligen inte klarar av det, och kan rent fysiskt inte vara sådär duktig, vad gör man då?

    SvaraRadera

window.setTimeout(function() { document.body.className = document.body.className.replace('loading', ''); }, 10);