21 januari 2011

Frökusar.

 

Köpte mitt absoluta favoritbröd igår – förkusar, ett mörkt bröd sprängfyllt med frön och nyttigheter. En frukost som man står sig på hela dagen!

Jag har precis klivit upp, tog mig friheten att sova ut idag och skippa de två lektioner jag hade för att fokusera på bloggen, alla mail som behöver besvaras och dessutom passa på att stor-städa lägenheten och överraska älskling när han kommer hem! Skrattar

Sitter och funderar på vad vi ska äta i helgen, och kom och tänka på en kycklinggryta som jag gjorde tidigare i veckan, den är så himla god att man skulle kunna äta den flera gånger i månaden.

Kycklinggryta m. mango chutney.

2-3 kycklingfiléer

1 purjo

2 msk mango chutney

1 msk kinesisk soja

3 dl turkisk youghurt

½-1 tsk sambal oelek

1 hönsbuljong

Dela kycklingfiléerna i ganska små bitar. Stek kyckling och tillsätt skivad purjo när kycklingen har en stund kvar, så att purjon hinner bli riktigt mjuk. När kycklingen är genomstekt, smula ner buljongtärningen, rör ner och tillsätt de andra ingredienserna och smaka av.

Riktigt enkelt, och enligt mig, riktigt gott! Serveras med sallad och fullkornsris!

Nu ska jag torka håret och sen börja städa!

1 kommentar:

  1. Ååhh den där kycklinggrytan lät riktig god! Tror nog faktiskt att jag ska prova den ikväll! :P

    SvaraRadera

window.setTimeout(function() { document.body.className = document.body.className.replace('loading', ''); }, 10);