7 december 2010

She’s nothing like a girl you’ve ever seen before…

 

Jag sprang ca 2 kilometer på bandet idag innan jag blev helt slut och kände att jag erkligen behövde vila. Tror magsjukan gör sig påmind, dessutom känns det som om jag håller på att börja bli förkyld igen. Vaknade tidigt i morse med en igentäppt snok.

Fluffade runt i vad som kanske kan vara världens skönaste tröja idag, vet inte vems det är, mamma hade hittat den. Förmodligen är det typ någon av brorsornas, någon av dem som varit på lumpen, typ Johan eller Jimmi! Ler Nu är den iaf officielt kidnappad av mig och jag tänker inte ge tillbaks den utan att få något väldigt bra tillbaks Blinkar

DSC_0316

Idag gjorde jag lasagne, den blev mumsig! Här följer recept + bilder.

Köttfärssåsen;

500 g köttfärs

1 stor gul lök

2 morötter

2 burkar krossade tomater

Ostsås, utan osten;

För det första, jag borde förklara det, jag äter ju inte ost, och därav har jag ingen ost i min ostsås, det blir lika gott ändå. Mamma har aldrig haft ost i ostsåsen heller! Fast självklart kan ni pyttsa i någon dl ost Ler

Jag använder ca 6 dl mjölk och 6 msk vetemjöl.

Till detta behövs Fullkornslasagneplattor.

 

Hacka löken och riv morötterna.

 DSC_0346

Fräs löken och morötterna tillsammans i lite kokosolja (detta använder jag till allt jag steker)

När löken och morötterna fräst och fått fin färg så pyttsa i köttfärsen. Stek tills färsen är färdig.

DSC_0359

Under tiden som köttfärsen blir färdig kan du göra såsen.

Använd lite av mjölken, värm upp den och rör i mjölet, låt tjockna och blanda sedan i resten av mjölken. Skulle såsen bli för rinnig går det bra att höfta i lite extra mjöl Ler

 

DSC_0355

När köttfärsen är klart – häll i krossade tomater, salt, peppar och ev. riven vitlök. Själv använde jag två vitlöksklyftor.

Salta och peppra även den vita såsen.

Varva sås, lasagneplattor och köttfärs, avsluta med ett lager av köttfärs och lite riven ost om ni vill ha det Ler

DSC_0365

 

Tjoppa in i ugnen på ca 200 gr i ca 30-35 minuter!

Här har ni min nya bästa vän i köket; en värmetålig gris!

DSC_0367

 

Klart! Jag äter med grönsaker och lite champinjoner Ler 

DSC_0381

 

Dagens mat-lista

Dagens;

Frukost; Verum hälsofil Skogsbär

Lunch; Köttsoppa

Middag; Lasagne

 

Kläm på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

window.setTimeout(function() { document.body.className = document.body.className.replace('loading', ''); }, 10);