Första gången jag åt middag hemma hos Alexander i hans dåvarande lägenhet bjöd han mig på den här grytan. Det är en superb gryta som innehåller bacon, kyckling, matlagningsgrädde, krossade tomater, mango chutney, sambal oelek, vitlök och kryddor.
Tillsammans med den här grytan äter vi fullkornsris och grönsaker.
När vi gör grytan till två pers. ser vårt “recept” ut ungefär såhär;
3 kycklingfiléer Ca 300 gr bacon 2-3 msk mango chutney 1-2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek (var försiktig med sambal, det är väldigt starkt!) 4 dl matlagningsgrädde (Jag använder Milda Mat extra)
När jag gjorde grytan idag använde jag pressade tomater istället för krossade, det funkar lika bra! Jag använde då ca 2 dl. Alexander brukar använda “1 burk” krossade tomater, det är väl ca 2 dl i dem också skulle jag tro.
Dela bacon i centimeterstora “strimlor”, fräs det tills det får fin yta!
(Usch var sunkigt det såg ut! Tihi)
Under tiden som baconet steks, dela kycklingen i lagom stora bitar och ta fram resten av ingredienserna så det bara är att pyttsa i allt sedan!
(Notera vår jätteburk med Sambal Oelek! Vi är storförbrukare!)
Sedan är det bara att lägga bort baconet på sidan medans du fräser kycklingen. Fräs kycklingen tills den har fin yta och är så gott som genomstekt.
Släng i bacon, grädde, tomater, sambal, mango chutney och riven vitlök. Krydda med salt och fem peppar. (Svartpeppar funkar också lika bra).
Låt det puttra ihop en stund innan servering
Och voilá!
Karl blev supernöjd med min version av hans gryta!
Min diva till sambo! (Ser ni inte diva posen? )
På tal om divor, är inte min “hemma och myser”-stil världens snyggaste?
Nåja, nog med bildbombning nu! Sov gott gremlings!
KLÄM!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar