11 november 2010

Äntligen!

 

Hela veckan har jag gått och lyssnat efter mitt inslag i SR, idag kom det! Hade fått ett mail av reportern också, hon hade tydligen varit ledig halva veckan och inte vetat om att det blivit framflyttat. Blev iaf jättenöjd med hur de hade redigerat det.

 Länk till Sveriges Radios sändningsarkiv 

Ni som vill lyssna, klicka på länken, sedan där det står 15.00-15.30 torsdag 11 november 2010, inslaget om mig börjar ca 18 minuter in. Ler 

Jag är fortfarande riktigt krasslig. Men det känns bättre just nu. Hoppas och håller tummarna för att jag snart blir bättre!

Har inhandlat müsli idag som min kusin Josefin har gjort, den luktar helt underbart gott och jag längtar efter att få smaka imorgon. Till det fick jag tipset om att äta Keso, har inte smakat Keso på flera, flera år, men jag tror jag kommer gilla det!

Har jag gett upp med min kära smoothie? Nejdå, men jag blir så frysen om jag äter det nu på morgonen innan jag ska ut. Brr. Så jag spar det till kvällarna när jag har tränat och bara ska vara inne! Ler

Idag gjorde jag pizza-sallad, enkelt, gott och inte minst viktigt, nyttigt!

Såhär gjorde jag;

Innehåll; vitkål, morötter, äppelcider-vinäger, olja (jag använde här majsolja), grovmalen svartpeppar och salt.

DSC_0890

Vitkålen delar jag på mitten, sen “strimlar” jag den med osthyvel (det är bara å hyvla så blir det perfekta strimlor). Sedan gör jag samma sak med morötterna.

DSC_0893

DSC_0902

Sen “knådar” jag kålen och morötterna, då blir salladen lika mjuk och fin som på pizzerior, annars har vitkålen en tendens att bli lite hård.

Tillsätt ca 2 msk olja och 1½ msk vinäger till ca 7 dl vitkål. Blanda ihop och låt stå kallt, desto längre den står, desto godare. Servera helst inte innan den stått i ca ett dygn.

DSC_0912

Klart!

Till middag åt jag “Baconlindad korv”. Låter kanske inte så himla smaskigt. Men det är riktigt gott!

Dela valfri korv i delar, själv tycker jag det är godast med wienerkorv eller grillkorv, typ Godingar, det behövs ca 8-10 korvar till en “normalstor” form. Linda in dem i en halv baconskiva var, lägg i botten i en ugnssäker form och ställ in i Ugnen på 200 grader tills det hela har fått fin färg. Under tiden som det står i ugnen, förbered äggstanning. Till en “Normalstor” ugnsform behövs det ca 4 ägg och 4 dl mjölk. Vispa ihop mjölk och ägg, salta, peppra och häll över korv/bacon och ställ in i ugnen igen tills stanningen fått en fin, fast form.

Äter man potatis är det många som gillar att äta det till, själv äter jag det med enbart grönsaker! Ler

Dagens dagens-lista!

Dagens

Frukost; Hittade en liten yoghurt i kylskåpet, det fick bli den idag, förkyldnings-lathet. (Extremt sällan jag äter yoghurt)

Lunch; En kabanoss med chilidressing och en frukt.

Middag; Se ovan Ler

Händelse; Att vara med på SR! Riktigt roligt och jag hoppas att jag inspirerar många människor!

Låt;

 

 

Tittade precis på statistiken på bloggen, och säger bara WOHA! Vilket uppsving! Härligt! Ni läsare är underbara och guld värda! Ler

Stor KLÄM på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

window.setTimeout(function() { document.body.className = document.body.className.replace('loading', ''); }, 10);