20 december 2010

Att vila efter en hel hösttermin.

 

I helgen har jag soovit långe på morgonen, jullovet blev mitt i fredags och jag ska passa på att njuta av dessa veckor av ledighet, sova länge på morgonen, alltså till typ nio, som nu Blinkar Hade hoppats att det skulle bli tre intensiva veckor på gymmet, men nu känns min snok och min hals väldigt förkylningsaktuella – inte bra!

Tänk att det bara är några dagar, 3, för att vara exakt, kvar till julafton! Jag längtar verkligen efter jul i år, första julen med Alexander och min nya vikt.

Är jag rädd för att jag ska gå upp i vikt under julen? Nej, inte direkt, jag ser det som en vanlig vecka, och en helg med lite andra maträtter än vad jag vanligtvis äter, jag behöver ju inte äta något onyttigt bara för att det är jul, egentligen. Julmaten är det inga större problem med, köttbullar, prinskorvar, skinka och lite sill mättar garanterat lilla mig nu.

Och godiset då?

Måste man verkligen äta en massa godis bara för att det är jul? Jag förstår inte riktigt det, man väljer väl, precis som resten av året, att göra, eller att inte göra det. Och för mig är valet inte så svårt – jag kommer inte äta mer godis än vad jag gör under en vanlig synd-helg. Nu i helgen har jag t.ex. smaskat i mig en hel hög med godis och choklad, och en och annan pepparkaka. Men det är inte mer än vad jag brukar äta på helgerna annars. Det blir samma sak under julhelgen – jag äter inte mer onyttigt då än vad jag gör andra helger.

Det känns som om vissa känner tvånget att äta onyttigt, en massa efterrätter, godis, choklad osv. under julen. Ha inte det! Ni är inte konstigare om ni äter nyttigt då, än vad ni är om ni äter nyttigt annars.

Men en sak som jag anser viktig under viktnedgång är dock att man inte ska glömma att njuta av livet lite också! Finns en stor risk att man faller tillbaks helt istället, om man inte gottar sig då och då. Och jag menar, ta mig som exempel, jag äter onyttigt minst en gång i veckan, men med tanke på att jag (och alla ni andra som kämpar) tränar hårt, så går man ändå inte plus. Så, njut lite i jul, och annars också!

DSC_0457

1 kommentar:

  1. Det blir lite som två steg framåt och ett tillbaka genom att du tränar mer än du syndar. Eller kanske snarare tre steg framåt och ett halvt bakåt? Men så länge man ligger på plus (fast man går minus) så är ju ingen skada skedd.

    SvaraRadera

window.setTimeout(function() { document.body.className = document.body.className.replace('loading', ''); }, 10);